Gröna händer.

February 22nd, 2009 | by Lethania |

Igår var jag på Plantagen i Farsta. Jag är riktigt besviken. Jätte fina Orchideer! Men annars så är utbudet snålt tycker jag. Och jag vet inte, bara känslan jag får när man går runt där. Vi bestämmde istället för att åka till Bauhaus i Länna. Tro det eller ej men de har ett riktigt bra växtutbud, och kännst fräsht och välskött! Älskar att gå runt där. Köpte lite såjord och lecakulor och en jätte söt liten .. ja. Palm liknande sak. Men jag har ingen aning om vilken sort det är!

palm-2

Det kan både vara en Bergspalm Chamaedorea elegans, Guldpalm Chrysalidocarpus lutescens eller Kentiapalm som jag inte riktigt har listat ut om det är någon av de tidigarenämnda eller en till art. Den är liten, och jätte poppis hos katterna, så har fått ställa upp den på en hylla där de inte kan nå den. Vi får se hur länge den får stå där ifred innan någon av dem listat ut hur de tar sig upp på hyllan. Skulle vilja ha ett störe exemplar men har inte plats för detta, men den lilla kommer att växa, och vi kanske har en större lägenhet när den väl är stor nog!

Sedan har jag också planterat om sambons Guldtandsaloe Aloe Nobilis. Den var en av de 3 växter som överlevde utan vatten i ca ett halvår när sambon jobbade och glämde bort sina växter. De andra två jag lyckades rädda var en kaktus, och en Fikus.aloe-nobilis-sidoskott

Såhär såg den ut innan jag började. Skar av toppen på den stora och låter den ligga och torka ca en vecka innan jag planterar om den. De tre små sidoskotten jar jag planterat om i en egen kruka. Om jag misslyckas med den stora (har ihjäl den) så har jag i alla fall 3 små bäbisar som jag lyckades rädda! Så sambon inte hatar mig helt.

nyplanterad-aloe-nobilis

Post a Comment

Why ask?