Archive for the ‘Plants’ Category

Kaktuskonstellation.

Thursday, March 12th, 2009

Jag har i förra helgen varit på Bauhaus och köpt lite plantor. Det blev 3 kaktusar som jag planterade om i en och samma kruka. Det blev såhär tillslut!

kaktus-kruka

Tycker det blev fint! En kruka som katterna låter bli i alla fall!

Gröna händer.

Sunday, February 22nd, 2009

Igår var jag på Plantagen i Farsta. Jag är riktigt besviken. Jätte fina Orchideer! Men annars så är utbudet snålt tycker jag. Och jag vet inte, bara känslan jag får när man går runt där. Vi bestämmde istället för att åka till Bauhaus i Länna. Tro det eller ej men de har ett riktigt bra växtutbud, och kännst fräsht och välskött! Älskar att gå runt där. Köpte lite såjord och lecakulor och en jätte söt liten .. ja. Palm liknande sak. Men jag har ingen aning om vilken sort det är!

palm-2

Det kan både vara en Bergspalm Chamaedorea elegans, Guldpalm Chrysalidocarpus lutescens eller Kentiapalm som jag inte riktigt har listat ut om det är någon av de tidigarenämnda eller en till art. Den är liten, och jätte poppis hos katterna, så har fått ställa upp den på en hylla där de inte kan nå den. Vi får se hur länge den får stå där ifred innan någon av dem listat ut hur de tar sig upp på hyllan. Skulle vilja ha ett störe exemplar men har inte plats för detta, men den lilla kommer att växa, och vi kanske har en större lägenhet när den väl är stor nog!

Sedan har jag också planterat om sambons Guldtandsaloe Aloe Nobilis. Den var en av de 3 växter som överlevde utan vatten i ca ett halvår när sambon jobbade och glämde bort sina växter. De andra två jag lyckades rädda var en kaktus, och en Fikus.aloe-nobilis-sidoskott

Såhär såg den ut innan jag började. Skar av toppen på den stora och låter den ligga och torka ca en vecka innan jag planterar om den. De tre små sidoskotten jar jag planterat om i en egen kruka. Om jag misslyckas med den stora (har ihjäl den) så har jag i alla fall 3 små bäbisar som jag lyckades rädda! Så sambon inte hatar mig helt.

nyplanterad-aloe-nobilis

Dischidia pactenoides.

Sunday, February 8th, 2009

Jag älskar gröna växter, blommor till viss mån, men gröna krukväxter ligger mig varmt om hjärtat. Jag har hittat en ny sort som jag vill ha, Taggig Rotgömma, eller Pungranka som den också kallas. Jätte söt! Men små söta blommor.

Bild: Plantagen

Bild: Plantagen

Bild: Lånad från Google

Bild: Lånad från Google

Nu måste jag bara lista ut var jag skall få tag på den någonstans. Och jag måste också ta reda på om den är giftig.  Vill gärna inte att katterna dör när de börjar tugga på den.

Silverrankor växer långsamt?

Sunday, February 1st, 2009

Jag älskar krukväxter. I somras köpte jag en Silverranka som jag älskar. Men hade egentligen inte någonstans att ställa den. Eller hänga eller låta den klättra på väggen.

Såhär såg den ut runt Augusti 2008.

silverranka

Jag läste någonstans att Silverrankor växer långsamt. Jag vet inte riktigt om jag håller med. Såhär, efter ett halvår här och när jag äntligen hade satt upp den på väggen, ser den ut nu.

silverranka-1silverranka-2

silverranka-3

Jag har tom tagit sticklingar på den åt mamma, och ändå är den sådär lång. Innan jag satte upp den på väggen låg den i en trasslig hög mit på krukan. Den är numera stor och fin och livar upp den delen av rummet mer än jag trodde den skulle göra. Nu är det bara den där bokhyllan som skall bytas ut vid något senare tillfälle.